Autoverzekering voor Jongeren

Autoverzekering voor jongeren

Ben je jonger dan 24 jaar en ben je op zoek naar een autoverzekering? Dan betaal je vaak een hogere premie. Autoverzekeraars zien namelijk jonge automobilisten als een risicogroep. Gelukkig zijn er enkele stappen die je kunt nemen om je autoverzekering goedkoop te houden zonder de kwaliteit van je dekking op te offeren.

Kies voor een goedkope en lichte auto

Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat kleine en lichte auto’s een goedkopere autoverzekering hebben. Hoe zwaarder je auto en hoe meer vermogen deze heeft, hoe meer premie je betaalt. Dit komt doordat je met een zware auto meer schade rijdt wanneer een ongeluk plaatsvindt. Om deze kosten te kunnen betalen, verhogen autoverzekeraars de premie van je autoverzekering. Bovendien accepteren sommige verzekeraars geen jonge bestuurders die een autoverzekering willen afsluiten voor een dure auto met een hoog vermogen.

Kies daarnaast ook voor een oudere auto. Ze zijn veel goedkoper om te verzekeren dan een gloednieuwe én het doet wat minder pijn als je op die oudere auto een kras of deuk veroorzaakt. Zorg er wel voor dat je een auto koopt die in goede staat is. Als de auto vaak gerepareerd moet worden, kost dat veel geld.

Welke dekking bij autoverzekering voor jongeren?

In Nederland moet je minimaal een WA autoverzekering afsluiten als auto eigenaar. Een WA-autoverzekering dekt schades die je veroorzaakt aan andere voertuigen en is de meest voordelige optie. Voor auto’s ouder dan 10 jaar is vaak alleen een WA-verzekering nodig. Jongeren onder 23 jaar kiezen vaak voor deze basisdekking, omdat ze meestal in oudere auto’s rijden.

Als je schade aan je eigen auto niet zelf wilt of kunt betalen, kun je overwegen om je WA-verzekering uit te breiden naar een WA beperkt casco verzekering. Hiermee ben je ook verzekerd voor bijvoorbeeld brandschade, inbraak, aanrijdingen met dieren, en ruitbreuk. Hiermee wordt de premie die je maandelijks betaalt voor je autoverzekering wel hoger.

Tip! Vooral voor jongeren verschillen de premies tussen autoverzekeraars onderling groot. Ga daarom eerst autoverzekeringen vergelijken. Zo zie je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering!