4 goede redenen om gedichten te schrijven

Net als het schrijven van een dagboek, kan poëzie helpen om die gedachten en speciale inzichten vast te leggen om je gevoelens in een perspectief te smeden, zodat je ermee in het reine kunt komen, in plaats van het terug te laten keren naar de traagheid die het gevoel of idee naar het bewustzijn bracht om begin met. Dit kan je helpen om in het reine te komen met het idee/gevoel zelf, om verder te gaan met je groei als levend mens. Zelfs over wat kan ik lenen kun je al een gedicht schrijven, wat vanwege de onderstaande redenen zeker een goed idee is!

Het werkt therapeutisch

Een dialoog van één persoon is nog steeds een dialoog, en net als het bijhouden van een dagboek biedt het schrijven van gedichten een gemoedelijke uitlaatklep om onze gevoelens te ventileren. Niet alleen dat, maar we eindigen met iets dat een tastbaar en duurzaam product is van de strijd terwijl we ermee in het reine komen. Het is iets waarmee we kunnen pronken, of op een regenachtige dag kunnen blijven staan ​​om onszelf te vermaken, aan te werken of herinneringen op te halen aan wat je dacht die dag toen je het schreef.

Het verbetert je hersenen

De kracht van de metafoor, vergelijking, parallellen, etc., beeldtaal is niet alleen een goede manier om dingen in perspectief te plaatsen, maar metaforen zijn gemakkelijker te onthouden dan een complexe reeks interacties. Dit is een manier om een ​​diepere betekenis te vatten van misschien een heel alledaagse of complexe identiteit. Het bouwt een begrijpelijke identiteit op waarmee je kunt contrasteren en die gemakkelijker te begrijpen en te betrekken is, in het proces dat paden in je hersenen opbouwt die anders koud zouden zijn gestopt. En poëzie oefent deze spier uit door figuurlijke taal aan te moedigen en een solide basis te bieden voor he ideeën, gevoelens, herinneringen door ze in een concreet perspectief te plaatsen.

Het stimuleert diepere intrapersoonlijke relaties

Terwijl je schrijft, komen niet alleen ideeën tot bloei, maar jij ook. Je vocabulaire wordt breder, je begrip over relaties tussen ideeën groeit en hoe dit jou beïnvloedt en de wereld komt dichter bij elkaar. Mensen zullen je niet altijd kunnen begrijpen, maar het schrijven van poëzie geeft je een persoonlijke ruimte om kritisch na te denken terwijl je jezelf in een samenhangend beeld aan anderen uitdrukt. Betekent niet dat je alwetend en wijs overkomt, maar dat je de kans krijgt om effectief te communiceren in je eigen tempo, wat in deze drukke wereld een premie kan zijn.

Het kan je op veel manieren helpen

Als je het schrijven van poëzie eenmaal onder de knie hebt, kun je er bijna alles mee. Het is een alternatieve vorm van communicatie. Als je ons niet gelooft, kijk dan eens naar alle wenskaarten die er zijn met deze humor of wijsheid in gotische letters over elk onderwerp. Het is een lettertype van de Nederlandse taal, het is maar aan jou waar je het op wilt zetten. Het schrijven van gedichten kan je dus veelzijdig helpen!