De beste websites voor het delen van je gedichten

Schrijf je al lang gedichten? Je zult dan mogelijk ook een keer willen delen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit te doen op GedichtenStad, wat je kunt doen door je gedicht in te sturen op deze welbekende site. Toch zijn er nog veel meer opties waarop je je eigen poëzie kunt plaatsen. Je zult hiervoor bijvoorbeeld wel glasvezel internet nodig hebben natuurlijk, maar tegenwoordig hebben de meeste Nederlanders dit gelukkig. Als dit ook voor jou het geval is, kun je je gedichten plaatsen op vele platformen. De onderstaande sites zijn hier zeker het meest geschikt voor naast GedichtenStad!

Instagram

Heb je de term “Instagram-dichter” eerder gehoord? Deze dichters zijn schrijvers die poëzie delen via afbeeldingen op Instagram en de meest populaire hebben miljoenen volgers. Instagram is enorm, dus het potentiële bereik is ook enorm. De meeste populaire poëzie hier bestaat uit maximaal een paar regels en bevat herkenbare emoties. Instagram staat hoog op deze lijst doordat je op dit platform een enorm potentieel bereik hebt, terwijl dichters ook nog eens zeer populair zijn op deze site.

Tumblr

Tumblr heeft veel flexibiliteit als het gaat om de soorten poëzie die je kunt delen. Sommige citaten en gedichten kunnen echt van de grond komen als ze vaart krijgen! Het bereik is niet zo groot als Instagram, maar het is nog steeds redelijk goed. De gemeenschap is over het algemeen ondersteunend. Wat populair is en wat niet populair is op deze site, is helaas wel vrij willekeurig. Alsnog kun je op Tumblr de nodige fans krijgen als je hierop je gedichten plaatst.

Twitter

Het zal je misschien verbazen dat dit op de lijst staat, aangezien Twitter niet bekend staat om poëzie. Maar het zou je verbazen! Er is een kleine maar zeer actieve gemeenschap van “microdichters” die tweeten onder verschillende hashtags. #micropoetry is hier het beste voorbeeld van, hier kun je dus zelf ook aan deelnemen nadat je een account hebt aangemaakt op Twitter. Overigens zijn er nog veel meer hashtags waar je op dit platform gebruik van kunt maken bij het plaatsen van je gedichten.

Commaful

Deze site is heel anders dan de meeste poëziesites op deze lijst. Alle gedichten op de site zijn namelijk vergezeld van afbeeldingen en je kunt echt unieke trucs doen met de structuur en visuals in dit formaat om zoveel mogelijk lezers te krijgen. Commaful staat daarnaast bekend om de hechte en aardige gemeenschap waar je ook aan kunt deelnemen als schrijver en lezer van poëzie. Je zult merken dat je echt gesteund wordt door anderen!

HelloPoetry

Veel mensen houden van het algehele gevoel van deze website. Het voelt moderner aan dan de meeste sites die specifiek zijn gewijd aan poëzie en heeft een behoorlijke omvang. Om deel uit te kunnen maken van de gemeenschap op HelloPoetry heb je helaas wel een uitnodiging nodig, hoewel het vrij eenvoudig is om een ​​uitnodiging te krijgen als je echte gedichten schrijft en geen spam promoot op deze site.