Gedicht over smartphone

Tegenwoordig zie je overal waar je bent de lichtgevende schermen van mobiele telefoontjes om je heen. Of je nou op een festival bent, in de club of in de stad, de kans is groot dat je minstens vijf telefoontjes in je gezichtsveld hebt. Dit zegt al genoeg over hoe populair de smartphone momenteel is. De meeste mensen kunnen geen dag meer zonder hun smartphone. Je kunt dus ook wel stellen dat we verslaafd zijn aan deze draagbare mini-computertjes. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer gedichten over de smartphone geschreven worden.

Verschillende invalshoeken

Er kan vanuit verschillende invalshoeken over de smartphone gedicht worden. Zo rijmt de ene dichter over een nare situatie waarin de smartphone ontzettend van pas kwam. Meerdere lezers zullen zich in deze situatie herkennen. Denk bijvoorbeeld maar aan het moment dat je verdwaald was en plotseling besefte dat je nog een smartphone met GPS had. Andere mensen maken liever poëzie over het feit dat mensen nergens anders meer aandacht voor hebben. Het is hierbij leuk om je eigen vriendengroep als inspiratie te gebruiken. Herken je het moment waarop jij en je vrienden uit eten zijn en iedereen snel een foto moet nemen van het eten? De meeste mensen ondernemen niets meer zonder het op social media te delen.

Hierboven lees je slechts enkele invalshoeken die je gebruiken kunt als je poëzie over de smartphone wilt schrijven. Omdat we de smartphone in ons dagelijks leven zoveel gebruiken, valt er erg veel over te vertellen. Zo kun je bijvoorbeeld ook vertellen over je galerij, hoe deze volstaat met bijzondere momenten die je hebt meegemaakt. Of over je sim only abonnement, hoeveel beter je dit vindt dan een regulier abonnement. De mogelijkheden zijn eindeloos! Gedichten over smartphones zijn vooral zo leuk omdat ze zo herkenbaar zijn.

Wie spreek jij graag aan?

Als je een gedicht schrijft, is het geen slecht idee om na te gaan wie je wilt aanspreken. Richt jij je op jongeren en wil je graag met ze delen hoe blij we met de smartphone moeten zijn? Of richt jij je op jongeren, maar wil je ze graag over de gevaren vertellen, zoals smartphones in het verkeer bijvoorbeeld? Uiteraard kun je de poëzie ook voor ouderen schrijven, de mensen die nog weten hoe het leven zonder smartphone was. Bovendien kan het natuurlijk ook leuk zijn om een gedicht te schrijven waar vrijwel iedereen zich in zal herkennen.


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *