Hoe ziet jouw favoriete auto eruit?

Hoe ziet jouw favoriete auto eruit?

Wanneer je een auto gaat kopen wil je natuurlijk dat deze goed bij je past, het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren. Wil je een snelle sportauto of juist een ruime auto voor je hele gezin? Allemaal dingen om goed over na te denken voor je een auto gaat kopen. Om je te helpen vind je hier een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van een auto.

 

Automerk

De een is een Audi fan, de ander kiest eerder voor BMW en weer iemand anders kiest juist voor Renault. Er zijn heel veel automerken en ieder automerk heeft weer andere opties of voordelen. Voordat je een auto gaat kopen kan het dus slim zijn om alle voor en nadelen van een automerk op een rijtje te zetten.

 

Soort auto

Het is belangrijk dat je met je auto kunt doen waarvoor deze bedoeld is. De een wil een cabrio en de ander juist een jeep. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten auto soorten. Je kunt dus ook kijken naar de verschillende soorten om hierbij een selectie te maken van de auto’s die het beste bij je passen.

 

Nieuw of tweedehands

Ook is het verstandig om te bedenken of je een nieuwe of tweedehands auto wilt. Als je zakelijk een auto koopt is het verstandig om een nieuwe auto te kopen, je betaald dan natuurlijk bijtelling over de nieuwwaarde. Wanneer je privé een auto koopt is een tweedehands auto misschien wel een slimme optie. Veel tweedehands auto’s zijn nog steeds hartstikke goed en je bespaard er veel geld mee. Ook zakelijk kun je een tweedehands auto kopen, wanneer deze 15 jaar oud is kun je gebruik maken van de youngtimer regeling.

 

Verzekering

Een goede verzekering is ook erg belangrijk wanneer je een auto gaat kopen. Kies je voor een WA verzekering of juist voor een all risk verzekering. Zorg er in ieder geval voor dat je je goed oriënteert, een auto verzekeren is namelijk erg belangrijk. Wanneer er iets mis gaat en je bent niet goed verzekerd kun je al snel voor duizenden euro’s schade hebben.

 

Een hoop dingen dus waar je rekening mee moet houden. Zet alle plus en minpunten op een rij en maak geen overhaaste beslissingen wanneer je een nieuwe auto gaat kopen. Je auto moet natuurlijk wel goed bevallen, in de meeste gevallen is het een aankoop voor een aantal jaar.