Moderne spelletjes geïnspireerd door de Griekse mythologie

Spellen behoren tot de populairste vrijetijdsbestedingen van vandaag, net zoals in het oude Griekenland verhalen en gedichten werden doorverteld. Als je het zo bekijkt, is het geen verrassing dat sommige van de hedendaagse spellen gewoon hervertellingen zijn van diezelfde verhalen. Vind je het epos over Troje spannend of ben je geband door de 12 werken van Herakles? Dan ga je de volgende games waarschijnlijk ook leuk vinden.

Helios

Just For The Win / Microgaming bracht enkele jaren geleden het spel Neptune’s Riches uit, gebaseerd op de Romeinse mythologie. Dit game was zo succesvol dat er een opvolger moést komen. Dat werd een slot gebaseerd op de Griekse Zonnegod Helios. Het is op grote schaal beschikbaar bij bijna elke casino online. Het is een mooi ontworpen spel met aantrekkelijke bonus features en een redelijke RTP van iets meer dan 96 procent.

Rise of the Argonauts

Het verhaal van de held Jason spreekt ook in de 21e eeuw nog altijd sterk tot de verbeelding. Dus kruip in de huid van de Griekse held die het tot koning geschopt heeft in Iolcus maar zijn troon in de steek laat om de moordenaars van zijn bruid Alcmene Enialios te vinden. Nadat hij de daders een kopje kleiner gemaakt heeft, gaat hij op zoek naar het Gulden Vlies waarmee hij zijn verloofde terug tot leven kan wekken. Samen met Jason reis je onder andere naar Delphi, de Tartarus en Colchis, en maak kennis met een resem aan goden en helden zoals Herakles, Atalanta, Achilles en zelfs de gorgo Medusa.

Total War Saga: Troy

Je hebt geen strategiespellen gespeeld als je niet tenminste één editie van Total War geprobeerd hebt. Beleef de Trojaanse oorlog alsof je werkelijk een Griek bent en een leger aanvoert. Je hebt de keuze uit 8 verschillende helden met unieke vaardigheden. Zorg dat je de gunsten van de goden kunt winnen voor diverse voordelen. Om te kunnen vechten, heb je ook “resources” nodig zoals brons, hout en voedsel. Je zult tot je grote genoegen ontdekken dat er massa’s interessante details in dit spel verweven zijn en dat men sterk vastgehouden heeft aan de Ilias. Was je al een fan van de voorganger Thrones of Britannia, dan gaat Troy helemaal jouw ding zijn.

Kid Icarus

40 jaar na het gigantische commerciële succes van de platformspellen Donkey Kong, Super Mario Bros, enzovoort, vond men bij Nintendo dat het tijd werd de draad weer op te pakken. Kid Icarus is het resultaat, een klassiek platformspel waar alles draait om de engel Pit die op zoek is naar de Griekse goden. Hij moet het opnemen tegen de kwaadaardige Medusa door hoog en ver te springen. Leuk voor kinderen of voor oudere volwassenen met heimwee naar de eighties games.

300: March to Glory

Toegegeven, dit is eigenlijk Griekse geschiedenis in plaats van mythologie. Maar de prestaties van koning Leonidas zijn zo legendarisch dat ze hier toch een plekje verdienen. Je speelt natuurlijk de rol van Leonidas, aanvoerder van de Spartanen, kort voor de Slag bij Thermopylae waar je de confrontatie zult aangaan met Perzen. Verbeter je bepantsering, wapens en stats om de Onsterflijken zo lang mogelijk af te weren. Heb je genoten van de film 300, dan gaat dit spel helemaal iets voor jou zijn want daarvan zijn er scènes in het spel opgenomen.