© Copyright 2007 - 2024
Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd
De gedichten in de categorie dieren gedichten zijn onwijs tof! Voor elk dier is ooit wel een keer een gedicht gemaakt. En wat voor gedichten, wat dacht je van de tekst dikkertje dap? Vrolijke gedichten, blije gedichten, maar ook zielige gedichten over honden, katten, wilde beesten en vissen uit de grote oceanen komen voorbij. Elk grappig dier wordt wel een keertje beschreven. Dieren gedichten zijn aangrijpend. Door de teksten te lezen kun je heel veel leren over de dieren waar het gedicht over gaat. Het ene dier is het andere niet. Er zijn ook heel veel sprookjes en verhalen over dieren geschreven, zo zijn er ook heel veel dieren gedichten!
Lezen over dieren is spannend, leerzaam en leuk. Waarom eten dieren anders dan mensen? Waarom drinkt een kat met zijn tong en hoe speelt een beertje met zijn vader? Je komt veel te weten over het gedrag van dieren, want dat hebben de mensen die de gedichten hebben geschreven meestal wel goed onderzocht. Op deze manier gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Lees natuur gedichten en raak ervan onder de indruk. Misschien ben je wel op zoek naar een bepaalde tekst omdat je lievelingsdier kortgeleden is heengegaan. Een gedicht overleden hond is er vast wel bij te vinden. Meer dan duizend gedichten staan hier wel bij elkaar. Geschreven door mensen over dieren. Over de dierenwereld, die zo anders is dan de mensenwereld.
In deze categorie vind je dus een heleboel gedichten over dieren, allerlei dieren. In sommige gedichten komen dieren aan het woord, terwijl het in andere weer over de dieren gaat. Er is ook een gedicht hond in laten slapen, zo tragisch en zielig maar tegelijkertijd zo erg mooi! Ervaar de dierenwereld en beleef hun wereld.