© Copyright 2007 - 2024
Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd
Soms is het makkelijker om jezelf uit te drukken in een andere taal. Engelse gedichten hebben vaak een verfrissende diepgang, bevatten mooie woordspelingen en zijn tegelijkertijd recht voor zijn raap. Om je op weg te helpen staan er op deze pagina veel mooie, ontroerende maar ook grappige Engelse gedichten.
Dichten in het Engels vergt wel een goede beheersing van de taal. Wat dat betreft, heb je al een goede start, want in Nederland spreekt ruim 90 % van de mensen Engels op hoog niveau. Veel Engelse woorden en ook Engelse zinnen worden zo vaak gebruikt in het Nederlands dat eigenlijk iedereen ze wel kent. Ook worden op school gedichten in verschillende talen, zoals Engels, Duits of Spaans, verwerkt in de lessen.
De bekende Engelse dichter William Shakespeare bijvoorbeeld, is met zijn Romeo en Julia een inspiratie voor veel beginnende dichters en dichteressen. Ook hedendaagse songteksten kunnen trouwens een bron van inspiratie zijn voor het schrijven van mooie Engelse gedichten.
Om het luchtig te houden, kan af en toe een grapje helemaal geen kwaad. De Engelse humor staat bekend om zijn dubbele bodems en is over het algemeen droog. Humor is trouwens in veel Engelse teksten net als in veel Nederlandse uitdrukkingen standaard aanwezig. Ook in Engelse quotes heb je meestal aan drie woorden genoeg om tot de kern te komen. Dus wat let je? Begin gelijk: 'enjoy the little things' en 'make today amazing!'
Ben je op zoek naar een passende poëzie voor een buitenlands persoon dan kun je natuurlijk ook een kant en klaar Engels gedicht uitzoeken. Er zijn gedichten over heel veel verschillende onderwerpen over liefde of geluk maar ook bijvoorbeeld haat en praktisch alles daartussenin.
Je kunt het Engels gebruiken voor complete gedichten in één taal, maar twee talen mengen kan ook een apart en mooi gevarieerd effect geven. Teksten Engels gemixt met Nederlandse teksten, voor een lekkere door elkaar geroerde manier van dichten. Alles mag en kan, dus ook als je het niet vaak spreekt of misschien nog nooit in Engeland bent geweest, kun je voor mooie teksten Engels prima gebruiken. Dichterlijke vrijheid in optima forma!