© Copyright 2007 - 2024
Merknamen en domeinnamen eigendom van Internet Ventures Ltd - website via licentie in beheer door Volo Media Ltd
Als er één feest in Nederland typisch Hollands is, dat is het wel ons jaarlijkse Sinterklaasfeest! Want ook al komen Sinterklaas en zijn Pieten ook ieder jaar bij onze naaste buren aanwaaien; wij vieren het toch echt het meest uniek. Alleen wij Nederlanders leven intens mee met het Sinterklaasjournaal, de intocht Sinterklaas, het schoentjes zetten, liedjes zingen en pakjesavond op 5 december. En ook wij zijn het die deze avond tot dé avond van het jaar maken, door te knokken voor het maken van de mooiste Sinterklaas surprise en de creatiefste Sinterklaas gedichten!
Creatieve Sinterklaas gedichten beginnen niet met ´Sinterklaas zat te denken, wat hij jou zou schenken.´ en ze eindigen ook niet met ´Vooruit. Pak het cadeautje nu maar uit´. Nee, voor creativiteit moet je toch echt verder en ruimer denken. Maar dat kan best lastig zijn. Daarom staan er hier op onze site vele originele, unieke gedichten om inspiratie voor je eigen gedichten Sinterklaas op te doen. Of kijk je vooral naar de rijmwoorden? Sinterklaas zou het leuk vinden als iedereen een eigen gedicht maakt? Een compleet gedicht van onze site gebruiken, kan natuurlijk ook. Het rijmen, Sinterklaas gedichten maken is niet gemakkelijk, zeker niet voor kinderen. Voor hen staan er ook speciale kinder gedichten op onze site. Zo lijkt het net alsof je het gedicht helemaal zelf hebt gemaakt.
Maar misschien kijk je alleen bij ons rond om zelf op ideeën te komen voor het maken van je eigen gedichten of voor zelfgemaakte Sinterklaasliedjes. Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Eigenlijk is het hier een soort Sinterklaas gedichten generator! Wij zijn heel benieuwd naar jouw Sinterklaasgedicht of -liedje. Het zou geweldig zijn als je deze met ons wilt delen, zodat anderen ook met jouw rijm op ideeën kunnen komen. Of misschien wordt straks op 5 december jouw gedicht op meerdere plekken in Nederland door meerdere mensen voorgelezen. Dat zou toch geweldig zijn.
Succes met schrijven. En vergeet niet nog even te blijven. Want gedichtenstad wil jouw gedicht delen. Dan genieten er op 5 december velen.